Film och Facebook-chatt med Erik Pelling om Gottsundas utveckling

Nu kan du se vår nya film som beskriver Gottsundaområdets utveckling under de närmaste 30 åren. 16 juni kan du chatta om Gottsundas utveckling på Uppsala kommuns Facebooksida med Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Erik Pelling i Gottsunda

Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande, i filmen om Gottsundas utvecklling.

År 2050 förväntas Uppsala ha 340 000 invånare och 170 000 människor förväntas arbeta i kommunen. Den största delen av denna kraftiga expansion kommer att ske i södra Uppsala, något som kommer att integrera vår kommun ännu mer i huvudstadsregionen.

Denna utveckling kräver att vi planerar 10–20–30 år in i framtiden. I synnerhet eftersom vi i Uppsala vill vara en föregångare inom hållbar samhällsutveckling – ekologiskt, ekonomiskt och socialt. En samhällsutveckling som gynnar alla grupper i samhället.

Gottsundas roll som stadsnod i södra Uppsala kommer att bli ännu viktigare under de närmaste årtiondena i takt med att staden fortsätter att växa. Nya kvarter med tusentals nya bostäder och arbetsplatser samt en ny robust kollektivtrafiklösning kommer successivt att växa fram. En hållbar stads- och samhällsutveckling som kommer att diskuteras med medborgare, planeras och genomföras i olika etapper.

Film om Gottsundas nästa steg – in i framtiden

Se vår nya film som beskriver delar av Gottsundaområdets utveckling under de närmaste 10–20–30 åren, i takt med att södra Uppsala fortsätter att växa. Gottsundas roll som stadsnod och hjärtat i södra Uppsala, kommer successivt att bli ännu viktigare. Utvecklingen tar hänsyn till den samhällsservice, handel och möjligheter till fritidsaktiviteter och entreprenörskap som boende, verksamma och besökare i området har önskat.

Ställ frågor om filmen i chatt på vår Facebooksida

När du har sett filmen får du gärna ställa frågor i vår chatt på Uppsala kommuns Facebooksida tisdag 16 juni 18.00–19.00.

Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande och tjänstepersoner från kommunen kommer att delta i chatten och svara dina frågor om Gottsundaområdets framtid.

Välkommen att delta i chatten tisdag 16 juni, 18.00–19.00 på:
facebook.com/uppsalakommun

Läs om Gottsundaområdets utveckling på uppsala.se/gottsunda