Coronaviruset och Covid-19 – Folkhälsomyndigheten och Region Uppsala har skärpt de allmänna råden i Uppsala län för att försöka bryta den ökade smittspridningen. Läs mer om Covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Dags att ansöka om förskoleplats till våren 2021

Vill du att ditt barn ska börja på förskolan till våren 2021? Då är det dags att söka nu. Fram till 31 oktober kan du ta hjälp av kommunens färgkodning när du söker.

Förskolepedagog som leker med två barn.
Förskolepedagog som leker med två barn.

Med hjälp av färgkodningen kan du som vårdnadshavare själv se hur stor möjligheten är att få plats vid den förskola som du önskar, det gör det också enklare att se om du behöver omprioritera dina val. För ansökan till förskolor med egen kö ska du vända dig direkt till den aktuella förskolan med din ansökan.

Om färgkodningen

Efterfrågan på platser i Uppsala kommun varierar utifrån olika områden och olika tidpunkter på året. Men det kommer alltid in flest ansökningar under september och april, eftersom många vårdnadshavare söker plats för sitt barn inför våren och inför hösten. Sedan september 2019 har antagning förskola publicerat en färgkodning över antalet tillgängliga platser inom kommunala förskolor och fristående förskolor utan egen kö. Därefter publicerar vi en färgkodning två gånger om året på kommunens webbplats www.uppsala.se, i september och i april.

Färgkodningen är tillgänglig under en kort tid

Beräkningen av tillgängliga platser är en dagsaktuell uppgift som egentligen bara gäller vid just det tillfället. Därför kommer uppgifterna bara finnas tillgängliga här från 21 september till 31 oktober 2020. Därefter tar vi fram ny information till våren igen, när det är dags att söka inför hösten 2021.

Här hittar du dokumentet med färgkodningen på kommunens webbplats.