Räddningstjänsten avråder från eldning i Uppsala län. Rekommendationen gäller tills vidare. Mer information om avrådan från eldning

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Falska uppgifter i utskick

Vi har uppmärksammats på att företaget Boplus använt Uppsala brandförsvars logotyp och i skrift gett uttryck för att arbeta i nära relation med brandförsvaret. Detta har skett på bolagets webbsida samt i informationsblad som skickats ut till ett stort antal bostadsrättsföreningar i Uppsala län och Stockholms län.

Uppsala brandförsvar är en kommunal förvaltning som inte samarbetar med Boplus eller något annat företag beträffande förebyggande brandskydd. Boplus har olovligen använt sig av Uppsala brandförsvars logotyp. Boplus har efter påpekande av oss ändrat informationen på sin webbsida. Vi har även uppmanat Boplus att göra ytterligare ett utskick till samtliga bostadsrättsföreningar med information som förtydligar att brandförsvaret inte samarbetar med bolaget.

Brandskydd i radhus

Uppsala brandförsvar genomförde mellan 2012 och 2015 en inventering av radhusen i Tierp, Uppsala och Östhammars kommuner. Inventeringen visade att det finns ett stort antal radhuslängor med brister i brandskyddet.

Läs mer om brandskydd i radhuslängor på Uppsala brandsförsvars webbplats.