Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Eriksbergs grundsärskola kan öppna igen

På torsdagseftermiddagen 26 november beslutade Arbetsmiljöverket att verksamheten på Eriksbergs grundsärskola inte behöver hålla stängt och att det tillfälliga skyddsombudsstoppet upphävs.

Arbetsmiljöverket ställer i sitt beslut villkoret att personalen ska ha tillgång till skyddsutrustning i form av visir och munskydd när de inte kan hålla distans utan måste utföra arbetsmoment närmare än 2 meter med elever som har misstänkta symptom på covid-19.

För att kunna ta fram nya rutiner och utbilda alla medarbetare i hur de ska använda skyddsutrustningen kommer skolan att hålla stängt under fredagen. Skolan räknar med att eleverna kan komma tillbaka till skolan på måndag 30 november.

Det var under onsdagen som skyddsombuden på skolan begärde ett så kallat skyddsombudsstopp.