Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Ekonomiskt bidrag för utveckling av landsbygden

Uppsala kommun delar varje år ut ett bidrag till lokala aktörer som verkar för att utveckla landsbygden. I år delas 350 000 kronor ut, pengarna delas mellan Rasbo i samverkan, Storvretabygdens utvecklingsråd och Tunatorget.

Foto av två skrattande flickor

Lokala föreningar, bolag eller andra aktörer som driver demokrati- och utvecklingsfrågor på landsbygden kan söka pengar från kommunen. Bidraget ska gå till åtgärder som främjar demokrati och gemenskap eller kommunicerar information om landsbygdsfrågor.

Bidraget är ett sätt att uppmuntra och ta tillvara på de krafter som finns lokalt i bygderna.

– Uppsala arbetar för att bli Sveriges bästa landsbygdskommun, och för att nå dit krävs att många jobbar åt samma håll. Med det här bidraget vill vi uppmuntra och ta tillvara på kraften som finns lokalt för att utveckla landsbygden, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Tre får ta del av bidraget 2020

I år fördelas pengarna mellan Rasbo i samverkan (176 500 kr), Storvretas utvecklingsråd (125 000 kr) och Tunatorget (48 500 kr).

Bidraget kan inte användas till sådant som kommunen redan ger andra stöd för eller till investeringar. Stödets storlek varierar och bestäms utifrån varje aktörs ansökan. Stödets totala storlek för år 2020 var 350 000 kr.

Mer information om bidraget hittar du här

 

För mer information