Räddningstjänsten avråder från eldning i Uppsala län. Rekommendationen gäller tills vidare. Mer information om avrådan från eldning

Direktsänt samtal om rasismens normalisering i kristider

Välkommen att delta i ett direktsänt panelsamtal som uppmärksammar vikten av att främja, förankra och försvara demokratin i Sverige – med utgångspunkt i professor Elena Namlis arbete om normalisering av rasism.

Per personer håller om varandra i solnedgång.

Vad: Panelsamtal om mänskliga rättigheter, demokrati och rasismens normalisering i kristider. Syftet med samtalet är att relatera mänskliga rättigheter till de utmaningar som normaliseringen av rasism innebär, med ett speciellt fokus på demokratin i kristid.

När: Onsdag 17 juni, 13.30–15.00.

Var: På webben, direkt i din dator. Här hittar du livesändningen .
(Kom ihåg att lägga in en påminnelse i din kalender – spara länken där också)

Form: Föreläsning, samtal, och möjlighet att ställa frågor till paneldeltagarna via chatt. Om du har frågor som du vill ställa till paneldeltagarna kan du göra det i förväg genom att mejla
till johanna.ohlsson@teol.uu.se.
Medverkar gör bland andra kommunalråd Linda Eskilsson, landshövdingen Göran Enander och regionrådet Stefan Olsson.

Program: Programmet för samtalet hittar du här.

Arrangörer: Uppsala universitet, Uppsala kommun, Länsstyrelsen i Uppsala län, Region Uppsala och samordningsfunktionen för civila samhället i Uppsala, den Lokala Överenskommelsen (LÖK).

Samtalet är en del av Mänskliga rättigheter-året i Uppsala kommun 2020.