Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten och Region Uppsala har skärpt de allmänna råden i Uppsala län för att försöka bryta den ökade smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

De skärpta allmänna råden förlängs till och med 13 december

Idag har Folkhälsomyndigheten i samråd med Region Uppsala beslutat att förlänga de skärpta råden för Uppsala län. De fortsätter att vara samma som tidigare och förlängs till och med 13 december. Uppsala kommun uppmanar alla att fortsätta ta sitt ansvar och följa de skärpta råden.

En rosa triangel med ett utropstecken i.

Vi har alla ett ansvar för att minska smittspridningen av covid-19. Nu måste vi alla hjälpas åt för att inte fler ska bli sjuka, för att skydda personer i riskgrupper och för att inte fler ska behöva vårdas inom intensivvården. Tillsammans minskar vi smittspridningen.

De skärpta allmänna råden började gälla för Uppsala län 20 oktober. Sedan dess uppmanas alla som vistas i Uppsala län att:

  • Undvika att resa med kollektivtrafik eller andra allmänna färdmedel. 
  • I möjligaste mån undvika fysisk kontakt med andra personer än de man bor med (undvika fester och andra sociala umgängen).
  • Verksamheter och arbetsgivare bör vidta åtgärder så att var och en ska kunna följa de skärpta allmänna råden. Det kan handla om att arbetsgivare uppmanar personalen att arbeta hemifrån och begränsar resor och fysiska möten. Andra verksamheter bör försöka minimera antalet besökare.

Uppsala kommun följer råd och riktlinjer som kommer från nationella och regionala myndigheter och ser nu över vad förlängningen av de lokala allmänna råden innebär för respektive verksamhet. Informationen uppdateras löpande här på uppsala.se.

Information om skärpta allmänna råd i Uppsala län på regionuppsala.se