Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Dags att nominera till omsorgspriset

Nu öppnar nomineringarna till omsorgspriset 2020. Fram till 15 mars kan den som får hjälp eller stöd från kommunen, deras anhöriga och anställda inom vård, omsorg, socialtjänst och arbetsmarknadsinsatser nominera personal som bidrar lite extra till inkludering och självständighet.

Omsorgspriset är ett årligt återkommande initiativ från Uppsala kommun med syfte att stärka yrkesstoltheten bland anställda inom vård, omsorg, socialtjänst och arbetsmarknadsinsatser. Samtidigt vill kommunen inspirera till nytänkande och utveckling av ännu bättre verksamheter. Tidigare år har omsorgsnämnden, socialnämnden och äldrenämnden delat ut pris, nytt för 2020 är att även arbetsmarknadsnämnden medverkar.

- Det är viktigt att sätta fokus på hur engagerade medarbetare bidrar till att människor mår bättre, känner sig trygga och inkluderas i samhället. Därför vill vi även uppmärksamma exempelvis handläggare som hjälper Uppsalabor till arbete och egen försörjning. Det innebär frihet för den enskilde, säger Mohamad Hassan (L), ordförande i arbetsmarknadsnämnden.

- Våra medarbetare jobbar varje dag för att Uppsalaborna ska få en trygg omsorg. Deras arbete är otroligt viktigt för att Uppsalas välfärd ska hålla en hög kvalitet. Jag är glad att vi genom det här priset kan uppmärksamma några av dem lite extra, säger Caroline Hoffstedt (S), äldrenämndens ordförande.

Fyra priser om 10 000 kronor vardera delas ut av omsorgsnämnden, socialnämnden, äldrenämnden och arbetsmarknadsnämnden till anställda inom vård, omsorg, socialtjänst och arbetsmarknadsinsatser inom Uppsala kommun eller på uppdrag av kommunen. Omsorgspriset ska gå till någon som verkligen gör skillnad för andra i sitt yrkesutövande, personer som särskilt bidrar till ökad delaktighet i samhället och ett självständigt liv samt inspirerar till nytänkande på arbetsplatsen.

En jury per nämnd går igenom de nomineringar som kommer in och utser fyra vinnare. Varje jury består av nämndens presidium och fackliga representanter. Omsorgspriset 2020 delas ut i samband med kommunfullmäktiges sammanträde 8 juni.

Nomineringarna är öppna fram till och med 15 mars. 

Läs mer om omsorgspriset.

 

För mer information