Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Charlotte Skott blir ny näringslivsdirektör i Uppsala kommun

Uppsala kommun har utsett Charlotte Skott till ny näringslivsdirektör. Hon tillträder tjänsten under hösten 2017. Charlotte Skott kommer närmast från rollen som vd i det privatägda bolaget Destination Sälenfjällen, i kombination med ett uppdrag i det svensk-norska bolaget Scandinavian Mountains.

Charlotte Skott, tillträdande näringslivsdirektör
Charlotte Skott, tillträdande näringslivsdirektör

Charlotte Skott är 47 år och är bosatt i Uppsala. Hon har tidigare en bakgrund som chef inom det kommunala bolaget Destination Uppsala.

– Det känns otroligt spännande och utmanande. Uppsala är en av de mest dynamiska regionerna i landet. Det finns ett brett näringsliv och Uppsala växer med rekordfart. Jag ser fram emot att vara med och skapa goda förutsättningar för ett blomstrande näringsliv och att jobba med frågor som är relevanta för såväl företagare som övriga invånare i Uppsala och vår region, säger Charlotte Skott som ser fram emot att få arbeta med näringslivsfrågor i sin hemstad.

– Charlotte Skott har erfarenhet från såväl offentlig och ideell verksamhet som det privata näringslivet. Hennes person, drivkraft och erfarenhet blir en tillgång för att kunna fortsätta den positiva resa som kommunen startat, där service och samverkan med näringsliv, universitet och andra företagsfrämjande aktörer, ska bidra till att fler arbetstillfällen skapas och att nå målet om 70 000 nya jobb till år 2050, säger stadsdirektör Joachim Danielsson.

Mer information

Joachim Danielsson, stadsdirektör
Telefon: 018-727 12 00
E-post: joachim.danielsson@uppsala.se

Charlotte Skott
Telefon: 0703-98 07 01

Presskontakt 
Erik Boman, presschef
Telefon: 073-423 56 28
E-post: erik.boman@uppsala.se