Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Bidra med din bild till konstverket i Centralpassagen

Har du en favoritdetalj i Uppsala som du vill att fler ska ta del av? Till exempel ett torg, en husfasad eller en skulptur? Skicka in din bild till oss så kanske den blir en del av ett nytt permanent konstverk i Centralpassagen.

Kollagekonstverk i centralpassagen

Bild: Astrid Krogh

Den danska konstnärinnan Astrid Krogh har fått i uppdrag att utföra den konstnärliga gestaltningen av Centralpassagen, gångtunneln under spåren på Centralstationen. Verket går under namnet "Rytm" och består av en ljusinstallation med ett kollage av olika fotografier från Uppsala.

För att få ett brett material att arbeta med ber konstnären Uppsalabor att skicka in sina egna bilder. Hon vill gärna ha bilder av detaljer eller platser som du tycker sticker ut eller som symboliserar Uppsala. Vad missar man lätt? Vad ser du i vardagen?

Vill du vara med och göra avtryck på Uppsala för lång tid framöver? På denna sida kan du skicka in en bild på ett Uppsalamotiv som du tycker borde finnas med i konstverket.