Räddningstjänsten avråder från eldning i Uppsala län. Rekommendationen gäller tills vidare. Mer information om avrådan från eldning

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Besöksförbud vid vård- och omsorgsboenden

Regeringen har beslutat att införa besöksförbud på alla Sveriges äldreboenden. Det nationella förbudet gäller från 1 april. Besöksförbud råder sedan tidigare på alla Uppsalas kommunala vård- och omsorgsboenden.

Utöver vård- och omsorgsboenden så gäller även besöksförbud vid platser för korttidsvård och växelvård i Uppsala kommun. Bakgrunden till beslutet är att förhindra smittspridning. Istället för fysiska besök uppmanar vi dig att kontakta anhöriga och vänner på boende via telefon, e-post, sms eller liknande.

Besöksförbudet gäller tills vidare. Undantag kan dock förekomma i angelägna fall. Om du har frågor eller funderingar ska du kontakta boendets verksamhetschef.

Läs mer om det nationella besöksförbudet på Regeringens webbplats