Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten och Region Uppsala har skärpt de allmänna råden i Uppsala län för att försöka bryta den ökade smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Återbruket ställer om och skänker julsaker

Med anledning av covid-19 håller Återbruket sin second hand butik stängd under en period. Det gör att alla julsaker inte kommer att kunna säljas i butiken. Därför ställer Återbruket om och skänker julsakerna till de kommunala verksamheter som har behov av pynt med hopp om att bidra till att elever, brukare, medarbetare med flera ska få en ljus högtid.

Kvinna och man står iklädda tomtekläder bredvid lådor med julsaker
Sofia och Nima är två av de på Återbruket som får chansen att sprida lite julstämning i år.

Återbruket har mängder av julsaker som samlats in från återvinningscentralerna och som väntar på att få förgylla någons tillvaro. När Återbruket gick ut med uppmaningen att kommunala verksamheter som har behov av julsaker skulle höra av sig tog det inte lång stund innan hela 67 önskemål kommit in.

- Vi har fått otroligt fin respons! Demensboenden, förskolor, fritids, daglig verksamhet, fritidsgårdar och många fler har hört av sig. Så nu kommer alla fina ljusstakar, tomtar, gardiner och annat pynt till användning. Det sprider även en väldigt god stämning hos oss som packar lådorna och får förmånen att sprida lite glädje, säger Jeanette Sundström, butikschef på Återbruket.

67 lådor håller på att packas i Återbrukets tillfälliga julverkstad och fler kan det bli. De första lådorna hämtades upp på onsdagen. På så sätt kommer julsakerna till användning i ett nytt hem istället för att slängas eller damma i en låda.

Återbruket är en second hand-butik som samarbetar med Uppsala Vatten. De hämtar återanvändbara saker som har lämnats på återvinningscentraler i Uppsala och säljer dem i sin butik.

Läs mer om Återbrukets verksamhet.