Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten och Region Uppsala har skärpt de allmänna råden i Uppsala län för att försöka bryta den ökade smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Årets kulturnatt blir helt digital

Lördag den 12 september genomförs Kulturnatten för trettioandra året i rad, men i år är evenemanget helt digitalt. Deltagarna bjuds på ett gediget program med över 150 inslag från 80 arrangörer och ett livesänt studioprogram.

Karnevaldansare
Mama Killa bjuder på dans och musik från Bolivia under Kulturnatten. Foto: Magnus Hörberg

Trots pandemin lever kulturen i Uppsala vidare. Temat för årets kulturnatt blir fred, demokrati och mänskliga rättigheter och i programmet finns allt från musik- och dansuppträdanden till filmvisning och eldshow.

Studiosändningen drar igång klockan 12.00 på lördagen. Sten Bernhardsson, kulturdirektör, och Linda Eskilsson, kulturnämndens ordförande inleder. Klockan 14.00 invigs sedan Kulturnatten live i en studiosändning.

- Jag är väldigt glad att vi kan genomföra Kulturnatten även om vi behövt tänka om i genomförandet. Och jag är oerhört imponerad över det fantastiska program som Uppsalas kulturaktörer bjuder in till, säger Linda Eskilsson (MP), kulturnämndens ordförande.

Annika Ben David, ambassadör för mänskliga rättigheter, demokrati och rättsstatens principer på Utrikesdepartementet, Martin Schibbye, journalist och författare samt Kholod Saghir, konstnärlig ledare för Uppsala internationella litteraturfestival, möts i ett samtal om kulturens och demokratins ställning i världen under coronapandemin.

- Även under pandemin är det viktigt att bevaka och bevara kulturens och demokratins villkor. Det ligger i vårt uppdrag att se till att de grundläggande mänskliga rättigheterna inte hamnar på undantag och att alla kan del av kulturupplevelser, säger Sten Bernhardsson, kulturdirektör.

Kulturminister Amanda Lind kommer under kvällen samtala med kulturnämndens ordförande Linda Eskilsson om kulturen efter corona. Det sker i ett livesänt event på Facebook.

Från klockan 17.00 sänder kulturnattsstudion samtal, intervjuer, filmer, quiz, performance, musik och mycket mer.

Från 12 september klockan 10.00 kan du ta del av utbudet på kulturnattenuppsala.se .