Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Årets julbelysning tänds

Fredag 25 november tänder Uppsala kommun och Uppsala Citysamverkan stadens stämningsfulla julbelysning. Se kärlekens träd, tomtetronen, träden längs ån, mistelbågen över Västgötaspången, havsörnen i Vretgränd och mycket mer.

Julbelysningen i Gotlandsparken 2015. Foto: Jim Elfström

Julbelysningen i Gotlandsparken 2015. Foto: Jim Elfström

Program fredag 25 november

Plats: Stora torget
Tid: 18.00

  • Årets julbelysning tänds av Hilde Klasson (S), 1:e vice ordförande gatu- och samhällsmiljönämnden och Jonas Bjuggren, styrelseledamot Uppsala Citysamverkan.
  • Lise & Gertrud – två röster och en cello. Artistduon framför traditionella jullåtar i ny tappning. 
  • Uppsala skräpkör  sjunger.
  • Årets ljussättare från ”Allt ljus på Uppsala” koras.

Vi bjuder på glögg och pepparkakor.

Julbelysningen består av LED-teknik och den förbrukar lika mycket per timme som fyra motorvärmare till personbilar eller tre hushållsugnar i energiförbrukning.

Uppsala kommun och Uppsala Citysamverkan

Aktiviteterna genomförs i samarbete mellan Uppsala kommun och Uppsala Citysamverkan som ytterligare ett steg att skapa en attraktivare stadskärna. 

Läs om Uppsala Citysamverkan på uppsalacity.se .