Räddningstjänsten avråder från eldning i Uppsala län. Rekommendationen gäller tills vidare. Mer information om avrådan från eldning

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Gränslös fotboll vinnare av årets CSR-projekt på idrottsgalan

På Uppsala idrottsgala prisades IK Sirius Fotboll för projektet Gränslös fotboll. De tilldelades priset Årets CSR-projekt för sitt arbete med Karriärdagen och nattfotbollen som skapar möjligheter för att minska ungdomars utanförskap.

Ian Sirelius, IK Sirius Fotboll

Ian Sirelius, IK Sirius Fotboll, efter prisutdelningen.

Karriärdagen är ett samarbete mellan Sirius fotboll, Uppsala kommun och Arbetsförmedlingen. Det är en mötesplats för arbetssökande och arbetsgivare. Genom att skapa en rolig och avslappnad mötesplats öppnar vi dörrarna för arbete.

- Det ska vara lätt att göra skillnad för människor och Karriärdagen är ett gott exempel på det. Här tar föreningslivet, näringslivet och kommunen gemensamt krafttag för att fler ska hitta jobb och kunna försörja sig själva. Vi ser fram emot Karriärdagen 2020 på Nya Studenternas, säger Karin Karelius, samordnare Uppsala kommun.

Ian Sirelius som leder Sirius hållbarhetsarbete Gränslös fotboll känner sig glad och tacksam över priset.

- Vi känner att vi som största idrottsförening i Uppland med god kontakt bland stadens ungdomar samt vårt kontaktnät har stor möjlighet att ta ett socialt ansvar. Det finns inte många andra samhällsinstitutioner med den dragningskraft som fotbollen har. Kan vi då nyttja den och lyfta den till en högre nivå så är vi säkra på att det gör skillnad.

Läs mer om Karriärdagen på Sirius webbplats.