Ändrade läsårstider för läsåret 2021/2022

Uppsala kommun har beslutat att göra mindre justeringar av läsårstiderna för läsåret 2021/2022.

Förändringen innebär att höstterminen och vårterminen förskjutits något så att både starten på höstterminen och avslutningen av vårterminen är något senarelagd.

Förändringarna påverkar inte tiderna för höstlov, sportlov och påsklov.

De nya läsårstiderna för 2021/2022 är

• Höstterminen 2021 börjar onsdagen den 18 augusti och slutar tisdagen den 21 december.
  • Höstlov: 1–5 november (vecka 44)
  • Övrig lovdag: 3 december

• Vårterminen 2022 börjar tisdagen den 11 januari och slutar fredagen den 10 juni.
  • Sportlov: 21–25 februari (vecka 8)
  • Påsklov: 11–14 april (vecka 15)
  • Övriga lovdagar: 25 mars och 27 maj

Uppsala kommun har även beslutet om läsårstider för läsåret 2022/2023.

Här hittar du uppdaterade tider för de kommande läsåren

Beslut om läsårstider fattas i god tid för att bidra till en långsiktig och effektiv planering för skolorna, vårdnadshavare och kollektivtrafiken.

Läsårstiderna gäller kommunens grundskolor och gymnasieskolor, men kan vara avvikande för fristående skolor.