Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Ändrad inriktning på Svartbäcksgårdens verksamhet

23 mars tog äldrenämnden beslut om att Svartbäcksgårdens 29 platser korttidsvård med rehabilitering ska omvandlas till platser för allmän korttidsvård. Det innebär att enheten får totalt 58 platser för allmän korttidsvård och därmed ett tydligare uppdrag i likhet med andra verksamheter med korttidsvård i kommunen.

Rehabilitering i den form som kommunen har ansvar för sker i de allra flesta fall bäst i hemmiljö, enligt forskning. Den erbjuds därför i vårdtagarens eget hem när så är möjligt, från Uppsala kommuns sida. Krävs det mer specialiserad rehabilitering är det en fråga för Region Uppsala.

– Förändringen är ett led i Uppsala kommuns arbete att förtydliga kommunens ansvar inom allmän korttidsvård och rehabilitering, förklarar Monica Östman (S), ordförande i äldrenämnden.

För personer som har behov av vård och omsorg dygnet runt finns möjlighet för den enskilde att ansöka om korttidsvård hos kommunens biståndshandläggare. Möjlighet att ansöka om korttidsvård finns också i samband med en utskrivningsplanering på sjukhuset.

Mer information

Monica Östman (S), ordförande äldrenämnden
Telefon: 070-655 40 41
E-post: monica.ostman@bredband.net

Marja Hedin, avdelningschef Förebyggande och jour 
Telefon: 018-727 65 98
E-post: marja.hedin@uppsala.se