Räddningstjänsten avråder från eldning i Uppsala län. Rekommendationen gäller tills vidare. Mer information om avrådan från eldning

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Äldre får bättre psykisk hälsa av sociala nätverk

En ny nationell kvalitetsplan för äldre presenteras 8 juni på Uppsala Konsert & Kongress under konferensen Äldreomsorgens utmaningar – psykisk (o)hälsa.

Datum: 8 juni
Tid: 9.00
Plats: Uppsala Konsert & Kongress, sal B

Enligt utredaren Susanne Rolfner Suvanto är det aldrig för sent för hälsofrämjande och förebyggande arbete. Förebyggande och rehabiliterande insatser kan ge äldre personer högre livskvalitet och ett självständigt liv samtidigt som det medför långsiktiga ekonomiska vinster för samhället. Ett socialt nätverk kan vara en skyddsfaktor för äldre mot ensamhet och stärka den psykiska hälsan.

– Uppsala kommun har ett tydligt ansvar för att underlätta för äldre personer att vara fysiskt och socialt aktiva och vara delaktiga i samhällslivet. Ett inkluderande samhälle bidrar till förbättrad psykisk hälsa, säger Monica Östman (S), ordförande i äldrenämnden.

På konferensen föreläser även Yngve Gustafson, professor i geriatrik och bekant från programmet Sveriges bästa hemtjänst och äldreboende, om hur vi kan få Sveriges bästa äldreomsorg med fokus på demenssjukdom, depression och undernäring.

Se programmet för konferensen

Läs den nationella kvalitetsplanen för vård och omsorg om äldre personer

För mer information

Monica Östman (S), ordförande i äldrenämnden
Telefon: 070-655 40 41
E-post: monica.ostman@bredband.net

Presskontakt
Susanne Järved, pressansvarig
Telefon: 018-727 18 78
E-post: susanne.jarved@uppsala.se