Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Åldersgränsen sänks från 70 till 65 när Uppsala kommuns trygghetsbostäder blir seniorbostäder

Äldreförvaltningen i Uppsala kommun har beslutat att ändra kriterierna för trygghetsbostäder för äldre. Förändringen innebär att åldersgränsen för denna formen av bostäder sänks från 70 till 65 år och att benämningen ersätts med ”seniorbostäder med gemensamhetslokal”.

Dam spelar fia med knuff

Förändringen i kriterierna för trygghetsbostäder sker i linje med ändringar i det nationella investeringsstödet för bostäder för äldre på den ordinarie bostadsmarknaden.

– I det nationella investeringsstödet har åldersgränsen sänkts från 70 till 65 år. Äldreförvaltningen i Uppsala kommun väljer att följa samma linje, säger Caroline Hoffstedt (S), äldrenämndens ordförande.

I Uppsala kommun finns i dagsläget åtta bostäder och cirka 340 lägenheter i denna form. Fastighetsägare är Uppsala kommun, Rikshem samt Uppsalahem. Samtliga av dessa bostäder är hyresrätter men det finns även möjlighet att beviljas subvention för bostadsrätter.

Mer om boende för äldre.