Räddningstjänsten avråder från eldning i Uppsala län. Rekommendationen gäller tills vidare. Mer information om avrådan från eldning

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Aktuellt läge efter stormen Alfrida

Enligt Vattenfalls senaste prognos kommer merparten av de abonnenter som fortfarande är strömlösa att få tillbaka strömmen torsdag 10 januari. Prognosen är framskjuten till 20 januari för de som bor i utkanten av Knutbyområdet, närmare Edsbro.

Här hittar du information om vilken hjälp du som drabbats av elavbrottet kan få från kommunen.

Larma 112 och hämta vatten vid brandstationen

Om du behöver larma 112 och inte kan ringa på din mobil, finns en larmknapp utanför brandstationen. Det finns också fortsatt möjlighet att ta vatten på brandstationen, via ett externt uttag. Se skyltning på plats. 

Duscha, hämta vatten och ladda mobilen 

Sporthallen i Edsbro stängs 18 januari

Norrtälje kommun har haft sporthallen i Edsbro öppen dygnet runt för de som drabbats av elavbrottet. Under kvällen 18 januari kommer sporthallen att stängas då behovet inte längre bedöms kvarstå.

Församlingshemmet i Almunge öppet

Församlingshemmet i Almunge håller öppet av Svenska Kyrkan och kan hjälpa de som vill värma sig, dricka en kopp kaffe, samtala eller ladda sin telefon.

Vattenförsörjning till djurhållare

Du som är djurhållare och behöver stora mängder vatten kan kontakta Uppsala Vattens kundtjänst för vägledning.
Telefon: 018–727 94 00, vardagar 09.00–15.00 (lunchstängt 12.00–12.30)
E-post: kundtjanst@uppsalavatten.se

Röjningsarbete efter stormen

Kommunen prioriterar nu att röja upp efter stormen Alfrida. De felanmälningar som kommit in rör främst träd som blockerar cykelbanor och vägar samt träd som fallit över ledningar och byggnader.  Ett fyrtiotal medarbetare jobbar för att det ska bli klart så snabbt och smidigt som möjligt. Hjälp oss gärna genom att felanmäla om du ser nedfallna träd eller andra skador som behöver åtgärdas.
www.uppsala.se/felanmalan

Det kommer att ta minst två till tre veckor innan allt uppröjningsarbete är slutfört. Därefter åtgärdas skador som har uppstått på kommunens byggnader och anläggningar, till följd av stormen.

Aktuell information från Vattenfall

Läs aktuell information om strömavbrottet på Vattenfalls webbplats

Kontakt

Uppsala kommuns växel och kommuninformation håller öppet som vanligt. 

Växel: 018–727 00 00
Kommuninformation 018–727 18 10