Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

100 personer har fått extratjänst

Intresset för extratjänster har varit stort, både från deltagare och från kommunens förvaltningar. Matchningsarbetet med extratjänster inleddes i augusti och redan har 100 personer fått en extratjänst.

Personerna har fått anställning i olika verksamhetsområden inom kommunen, bland annat som rastvakt, informatörsassistent och vaktmästarassistent.

Extratjänsterna ska ge arbetslösa personer jobb och en stärkt position på arbetsmarknaden. Satsningen påverkar arbetsmarknaden, möjligheten för långtidsarbetslösa, underlättar etableringen och minskar samtidigt kommunens kostnader för försörjningsstöd.

Uppsala kommun har satt ett högt och ambitiöst mål kring extratjänster. Målsättningen är att 200 personer ska få en extratjänst under 2017 och 500 ytterligare personer under 2018. 

Läs mer i kommunens pressmeddelande om extratjänster.