Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

VM, döden och fängslade författare på Bibliotek Uppsala i höst

Bibliotek Uppsalas höstprogram bjuder på spännande samtal, författarbesök och föreläsningar. Med programpunkter flera dagar i veckan vill biblioteken skapa dialog och bjuda in till diskussioner om aktuella ämnen. Under hösten gästas Ung författarscen av Arkan Asaad och Flora Wiström och till Läsfest Sävja kommer bland annat författaren Mats Strandberg.

VM, döden och fängslade författare på Bibliotek Uppsala i höst

– Vi har skapat ett program där alla Uppsalabor ska kunna hitta något spännande och givande. Vårt mål är alltid att fler ska upptäcka våra bibliotek och bredden i vår verksamhet, säger Madeleine Banks, producent på Bibliotek Uppsala.

I oktober arrangeras en föreläsningsserie om döden med början 1 oktober. Med teman som Naturligt åldrande och celldöd, Att sälja evigt liv och Who wants to live forever? bjuds Uppsalas invånare in för samtal och diskussioner om döden och ett eventuellt liv efter detta.

23 september kommer Johanna Frändén, en av Sveriges mest prisade och uppskattade sportjournalister med fotboll som specialområde för att tala om VM, EM och hur det är att jobba i den mest maskulina bastionen inom journalistik.

Stadsbiblioteket fortsätter att lyfta miljöfrågor med en rad program. Den 19 oktober med en heldag på stadsbiblioteket med fokus på att leva klimatsmart; då är det Klädbytardag och Emma Sundh och Johanna Nilsson från Klimatklubben berättar om slow fashion, hållbart mode och återbruk.

Under Uppsala pride bjuder hbtq-aktivisten och författaren Mian Lodalen på ett vasst och personligt samtal om kampen att ta plats i patriarkala strukturer och hur det var att komma ut som Sveriges första offentliga flata.

I anslutning till Fängslade författares dag 14 november samtalar journalisten och författaren Martin Schibbye med tidigare EU-parlamentarikern Cecilia Wikström om situationen för den eritriansk-svenske journalisten Dawit Isaak som sitter fängslad i Eritrea sedan 2001.

Som vanligt bjuder Bibliotek Uppsala på en mängd författarsamtal i höst med bland andra Agnes Lidbeck, Björn Af Kleen och Lina Wolff. De populära författarfredagarna gästas av Eric Rosén, Susanna Alakoski och Karolina Ramqvist

Programmet finns att hämta på biblioteken måndagen den 19 augusti.