Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

VD utsedd till det nya bolaget Uppsala kommun Arenor och Fastigheter AB

Thomas Perslund blir vd för det nya bolaget Uppsala kommun Arenor och Fastigheter AB – som ska ansvara för verksamheterna på kommunens idrottsanläggningar samt förvalta och utveckla delar av kommunens fastighetsbestånd. Perslund kommer närmast från rollen som Sverigechef för byggbolaget Letho group.

Thomas Perlsund
Thomas Perslund blir vd för det nya bolaget Uppsala kommun Arenor och Fastigheter AB.

– Det nya bolaget har en viktig uppgift att bland annat förenkla för Uppsalas föreningar. Jag tror att Thomas Perslund är helt rätt person för den uppgiften. Välkommen hit, välkommen hem Thomas, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Uppsala kommun gör en unik satsning genom att föra samman arenor, fastigheter och utveckling under ett paraply. Jag ser fram emot att få vara en del av detta och med mina erfarenheter inom både event och fastigheter bidra till en välfungerande verksamhet. Jag har tidigare varit delaktig i en liknande förändring och vet att en sammanslagning möjliggör ökad service för både hyresgäster och föreningar. Jag tycker det är viktigt med kundperspektivet och brinner för idrott och folkhälsa – vilket gör uppdraget extra roligt, säger Thomas Perslund.

Thomas tillträder tjänsten den 16 augusti 2021.