Räddningstjänsten avråder från eldning i Uppsala län. Rekommendationen gäller tills vidare. Mer information om avrådan från eldning

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Vård & omsorgs Hilda bäst i Sverige

Gärna medalj, men först ett rejält tuggben. Boxern Hilda tar sin utmärkelse till Årets sociala tjänstehund 2016 med stort lugn. Stabil i psyket och med en imponerande bredd, enligt Svenska Kennelklubbens jury, hjälper hon och hennes förare Mia Boivie både vuxna och barn att komma över olika svårigheter.

Hilda, en av Vård & omsorgs vårdhundar

Hilda, vårdhund inom Vård & omsorg, är utsedd till Årets sociala tjänstehund 2016.

Hilda är diplomerad vårdhund och har utsetts till Årets tjänstehund 2016 av Svenska Kennelklubben. Tillsammans med sin förare Mia arbetar hon på äldreboenden och inom assistans och socialpsykiatrin. Det kan gälla allt från att motivera äldre att röra sig mer till att arbeta med vuxna med schizofreni eller barn med autism.

– Det fantastiska med Hilda är att hon kan bemöta alla personer, både unga och barn, på rätt sätt och i alla situationer, förklarar Mia som är utvecklingsledare för Vård & omsorgs vårdhundsteam. Vi har flera diplomerade vårdhundar och förare och vi matchar varje hund mot varje enskild person vi stöttar, men Hilda är verkligen multikompetent.

Hilda och hennes förare Mia kommer att få sin utmärkelse i samband med Stockholms hundmässa den 3 december.

Se nyhetsinslaget om Hilda på svt.se.

Läs mer om Vård & omsorgs vårdhundar på vardochomsorg.uppsala.se.