Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Välkommen på digital invigning av konstutställningen Gestus

Lördag den 14 mars invigs utställningen Gestus på Uppsala konstmuseum. Då museet fortfarande håller stängt för att bidra till minskad smittspridning invigs utställningen helt digitalt med en nyproducerad film där konstnärerna medverkar.

Gestus Uppsala konstmuseum foto Andreas och Fredrika

Bakom utställningen står konstnärerna Lisa Jonasson och Matti Kallioinen. Med sitt färg- och formspråk har de format svenskt konstliv under närmare 20 år, Lisa med detaljerade pappersklipp och Matti med performencekonst och installationer. När de för samman sina verk i utställningen Gestus skapas en upplevelse av färger, rörelse, ljud och ljus.Bland annat syns sexton textila dockor som med hjälp av fläktar väcks till liv. Även pappersklipp, metallarbeten, skulptur och måleri ingår. Med verken vill Lisa och Matti undersöka roller, rolltagande och hur dessa i ett socialt sammanhang skapas både inifrån och utifrån.

Utställningen invigs den 14 mars i form av en film med konstnärerna och intendent Rebecka Wigh Abrahamsson. Tillsammans presenterar de teman och enskilda konstverk i utställningen.

Invigningen startar klockan 14.00 på Uppsala konstmuseums facebooksida.

Här kan du läsa mer om utställningen.