Räddningstjänsten avråder från eldning i Uppsala län. Rekommendationen gäller tills vidare. Mer information om avrådan från eldning

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Utbildnings- och jobbcenter i Gottsunda invigt

Utbildnings- och jobbcenter samlar en rad kompetenser för att hjälpa personer till arbete. Satsningen görs inom ramen för handlingsplanen för Gottsunda/Valsätra, och centret invigdes på tisdagen av Mohamad Hassan (L), ordförande i arbetsmarknadsnämnden och Lena Winterbom, arbetsmarknadsdirektör.

Utbildnings- och jobbcenter är en satsning för att kombinera utbudet av arbetsmarknadsinsatser med vuxenutbildning. Genom att integrera verksamheter i arbetsmarknadsförvaltningen, kombinera arbetsmarknadsinsatser med utbildning och öka tillgängligheten för medborgarna ska fler Uppsalabor kunna försörja sig själva.

– Vår målsättning är att fler ska ha möjlighet att arbeta och ha en förvärvsinkomst, och inte vara beroende av försörjningsstöd. Det är logiskt att placera ett av våra utbildnings- och jobbcenter i Gottsunda mot bakgrund av att det är en stadsdel som under de kommande åren ska utvecklas till ett viktigt nav i Södra staden med många arbetstillfällen, säger Mohamad Hassan.

På utbildnings- och jobbcenter kan man gå en vuxenutbildning och få tips om jobb och praktik på samma ställe. Det går också att få stöd och vägledning av lärare, studie- och yrkesvägledare och utbildnings- och jobbcoacher. Man kan även använda lärcentrumytan för sina distansstudier. Ett besök på utbildnings- och jobbcenter ska kunna öka chanserna till jobb.

Utbildnings- och jobbcenter har funnits på plats sedan strax innan jul och medarbetarna har hunnit träffat många fler än de vågat hoppas på under de första månaderna.

– Genom att vi fått en så synlig placering har vi fått besök från många som inte visste om att det finns det här stödet att få. I januari och februari hade vi 900 besökare. Vi arbetar på ett nytt sätt här i Gottsunda - nära de vi finns till för. Vi har märkt att tröskeln att komma in till oss är väldigt låg. Det är vi glada för, säger Andreas Christoffersson, platschef i Gottsunda.

För mer information

Mohamad Hassan (L), ordförande i arbetsmarknadsnämnden
Telefon: 018-7271300
E-post: mohamad.hassan@uppsala.se

Andreas Christoffersson, platschef utbildnings- och jobbcenter i Gottsunda
Telefon: 018-7278688
E-post: andreas.christoffersson@uppsala.se