Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Utbildnings- och jobbcenter expanderar i Gottsunda

I mars öppnade utbildnings- och jobbcenter i Gottsunda centrum. Hittills har över 4 500 besök skett och det är tydligt att verksamheten behövs. Nu expanderar utbildnings- och jobbcenter. Onsdag 23 oktober invigde vi nya undervisningslokaler på plan 6 i Gottsunda centrum.

Susanna Sjöstedt Meshesha och Herman Mavane
Susanna Sjöstedt Meshesha, ansvarig för lärcentrum i Gottsunda centrum, och Herman Mavane, utbildnings- och jobbcoach, var på plats under invigningen.

De nya lokalerna innebär 200 nya studieplatser inom vuxenutbildningen. Utbildningar som erbjuds är bland annat svenska för invandrare, svenska som andraspråk, barnskötare och elevassistent. Tillsammans med Knivsta kommun utökas även lärcentrum, där elever kan få extra stöd i sitt studerande. 

På invigningen deltog bland annat det lokala näringslivet och föreningslivet i Gottsunda, polis, arbetsförmedlingen och försäkringskassan. Invigningstalade gjorde Mohamad Hassan (L), ordförande arbetsmarknadsnämnden, och Lena Winterbom, förvaltningsdirektör arbetsmarknadsförvaltningen.

– Vi har sett att vår satsning i Gottsunda ger resultat. Nu fortsätter vi att arbeta för att fler kommuninvånare ska hitta vägar till jobb och kunna försörja sig själva. Vuxenutbildning är en viktig insats för just detta, säger Mohamad Hassan (L), ordförande arbetsmarknadsnämnden.

Du kan besöka utbildnings- och jobbcenter på flera platser

På utbildnings- och jobbcenter kan du gå en vuxenutbildning, läsa svenska för invandrare, få studie- och yrkesvägledning och hitta vägar till jobb. 

Du kan besöka utbildnings- och jobbcenter på Kungsgatan 85 och i Gottsunda centrum för att få vägledning till studier och jobb. På Bolandsgatan 4 och Gottsunda centrum kan du studera någon av våra vuxenutbildningar.

Läs mer på utbildnings- och jobbcenters webbplats