Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Uppsalaskolor återigen nominerade till skolmatstävling

Förra året blev det två förstaplaceringar till Uppsala. Nannaskolan vann förstapris som både Årets Skolrestaurang och rektorn på samma skola, Henrik Ljungblom, vann förstapris som Årets Gastronomiska rektor. Nannaskolan och rektorn är nominerade även i år.

Uppsalaskolor återigen nominerade till skolmatstävling
Uppsalaskolor återigen nominerade till skolmatstävling

När skolmatstävlingen White Guide Junior utser vinnarna i nästa vecka är skolor i Uppsala nominerade i inte mindre än fem kategorier. Vinnarna i årets tävling utses i Malmö den 17 september.

I år har Uppsala följande nomineringar:

  • Årets skolrestaurang: Nannaskolan och Katedralskolan
  • Årets skolkock: Pitpiengpen (Patti) Uddén, Katedralskolan, Uppsala
  • Årets Pep-skola: Liljeforsskolan
  • Årets klimatkök: Katedralskolan
  • Årets gastronomiska rektor: Henrik Ljungblom, Nannaskolan

Tävlingen White Guide Junior som korar landets bästa skolmåltider går av stapeln varje år och är den enda tävlingen i Sverige som bedömer helheten i skolmåltiden. Juryn bedömer smak och näring, men också måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete, engagemang från rektorn, kommunala satsningar och andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för eleverna.

För mer information