Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Uppsala tecknar avtal med Mikrofonden i Uppsala län

Uppsala tecknar avtal med Mikrofonden i Uppsala län för samarbete kring finansieringslösningar för social ekonomi. Avtalet löper till och med 2024.

Syftet med en mikrofond är att erbjuda kreditgarantier och andra finansiella lösningar till sociala företag, bygdebolag och andra ideella organisationer för att främja tillväxt och utveckling inom social ekonomi som bransch i Uppsala kommun.

Mikrofonden i Uppsala län är en från kommunen fristående ekonomisk förening och Uppsala kommun har beslutat att avsätta 10 miljoner kronor till fonden, samt även bidra med driftsmedel.

– Med vårt stöd till och samarbete med Mikrofonden så hoppas vi kunna ge möjlighet för den sociala ekonomin i Uppsala att växa, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Vi vill öka möjligheten för entreprenörer att få den skjuts de behöver för att utveckla samhällsnyttiga lösningar och skapa fler arbetstillfällen, säger Mohamad Hassan (L), arbetsmarknadsnämndens ordförande.

Läs mer om Mikrofonden på deras webbplats