Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Uppsala tar plats i Almedalen 2019

För tredje året i rad kommer Uppsala kommun tillsammans med Region Uppsala, organisationer och privata företag från Uppsala att anordna seminarier och aktiviteter under Almedalsveckan i Visby. Målsättningen är att företag, investerare, byggföretag och fastighetsförvaltare ska få en ökad förståelse för Uppsala som en intressant och spännande plats med goda förutsättningar för att investera i, etablera sig och verka på.

– Med vår medverkan i Almedalen hoppas vi skapa ett nationellt intresse för Uppsala som växande kommun samtidigt som vi bjuder in investerare och etablerare till dialog och samarbete kring frågor om stadsutveckling och social hållbarhet. För att Uppsalaborna ska kunna ta del av våra aktiviteter livesänder vi alla våra seminarier, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Under den gemensamma rubriken ”Uppsala växer” tar Uppsala en egen central och synlig plats vid Donners Hotell mitt i Visby. Under tre av Almedalsveckans mest intensiva dagar, måndag 1 juli till och med onsdag 3 juli, arrangeras debatter, seminarier, frukostmöten och andra aktiviteter med syfte att skapa intresse för de möjligheter som erbjuds i Uppsala. Genomgående tema för programpunkterna ligger i år på klimat, näringsliv, innovation, samhällsbyggnad och social hållbarhet.

– Genom vår medverkan i Almedalen får vi möjligheten att på ett effektivt sätt träffa många investerare och etablerare som är intresserade av Uppsala kommun. I Almedalen kan vi dra nytta av effektiviteten av att många aktörer befinner sig på en liten yta, på hemmaplan skulle motsvarande möten ta flera månader att koordinera, säger Charlotte Skott, näringslivsdirektör i Uppsala kommun.

Uppsala växer och är en av de mest expansiva storstadsregionerna i norra Europa. Just nu pågår en historisk miljardsatsning på en innovativ, hållbar och världsledande samhällsutveckling. Den helt nya infrastrukturen skapar mer mobilitet, mer möjligheter och mer Uppsala.

För att lyckas med denna utveckling är det viktigt att hela regionen arbetar tillsammans, tittar på nya lösningar och hittar samverkanspartners. Årets medverkan i Almedalen är därför en fortsättning på 2017 och 2018 års lyckade satsningar då fyrspår och samhällsutveckling diskuterades i tätt samarbete med en mångfald av regionens aktörer. Medverkan ger också goda möjligheter till att inspireras av och knyta kontakter med framstående exempel från andra regioner.  


 

För mer information