Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Uppsala på plats under Almedalsveckan 2019

För tredje året i rad reser Uppsala till Visby och Almedalsveckan. Under veckan arrangeras debatter, seminarier, frukostmöten och andra aktiviteter. Syftet är att företagare, investerare med flera ska se att Uppsala är en plats med goda förutsättningar att investera i, etablera sig och verka på.

Uppsala

Uppsala kommun är med och arrangerar seminarier och aktiviteter under Almedalsveckan i Visby. Arrangemangen görs i samarbete med Region Uppsala, organisationer och privata företag. 

Läs programmet och följ livesändningarna på  uppsalaialmedalen.se .

– Genom vår medverkan i Almedalen får vi möjligheten att på ett effektivt sätt träffa många investerare och etablerare som är intresserade av Uppsala kommun. I Almedalen kan vi dra nytta av effektiviteten av att många aktörer befinner sig på liten yta. På hemmaplan skulle motsvarande möten ta flera månader att koordinera, säger Charlotte Skott, näringslivsdirektör i Uppsala kommun.

Den 1 till 3 juli har Uppsala en egen monter mitt i Visby vid Donners hotell. Under rubriken ”Uppsala växer” arrangeras debatter, seminarier, frukostmöten och andra aktiviteter. Syftet är att skapa intresse för de möjligheter som erbjuds i Uppsala. Ett genomgående tema för programpunkterna är klimat, näringsliv, innovation, samhällsbyggnad och social hållbarhet.

– Med vår medverkan i Almedalen hoppas vi skapa ett nationellt intresse för Uppsala som växande kommun samtidigt som vi bjuder in investerare och etablerare till dialog och samarbete kring frågor om stadsutveckling och social hållbarhet. För att Uppsalaborna ska kunna ta del av våra aktiviteter livesänder vi alla våra seminarier, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Ladda ner dokument med frågor och svar