Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Från 25 mars kan du förboka besök på Uppsala konstmuseum

Från och med 25 mars öppnar Uppsala konstmuseum. Museet har anpassat verksamheten efter de nya ändringarna i begränsningsförordningen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Bland annat får enbart sex personer åt gången besöka museet. För att besöka museet behövs en förbokad biljett.

Verk från utställningen Gestus
Verk från utställningen Gestus. Foto Pär Fredin

Museet börjar med att öppna sina utställningar och samlingar för förbokade besök som är tidsbegränsade. Även museishopen kommer att hålla öppen för den med förbokad biljett.

Biljetten köps via Tickster för en särskild dag och tid och ger tillträde till museet i femtio minuter.

Den som besöker museet får ta del av museets utställningar och samlingar. Just nu visas Lisa Jonasson och Matti Kallioinens utställning Gestus, en upplevelse av färger, rörelse, ljud och ljus, med  bland annat metallarbeten, skulptur, måleri och sexton textila dockor som med hjälp av fläktar väcks till liv. Den franska konstnären Ali Cherri finns också representerad med utställningen Somniculus där Cherri med en ny blick undersöker vårt koloniala arv. I museet finns också flera utställningar med verk från museets samlingar.

Publika aktiviteter är fortsatt inställda

Alla publika aktiviteter i museet är tillsvidare inställda. Det gäller även guidade visningar och familjeprogram i konstverkstan. Museet erbjuder i stället flera digitala upplevelser i form av lunchvisningar, familjeaktiviteter och samtal. Du hittar digitala aktiviteter i museets kalendarium.

Boka din biljett här.