Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Kommunens interreligiösa samverkansråd visar sitt stöd för Gottsunda församling

”Vi vill starkt fördöma detta attentat mot en religiös lokal.” Det skriver Interreligiösa samverkansrådet i Uppsala kommun med anledning av att Gottsunda kyrka eldhärjades under natten till tisdag.

Interreligiösa samverkansrådet medverkande personer

Under natten till tisdagen den 25 februari började fasaden på Gottsunda kyrka att brinna. Polisen skriver på sin hemsida att branden är anlagd.

I Uppsala kommun finns det Interreligiösa samverkansrådet, som leds av kommunfullmäktiges ordförande Eva Edwardsson. Tillsammans uttrycker de sitt stöd för Gottsunda församling. Interreligiösa rådet är eniga om att den här typen av aktioner kraftfullt bör fördömas. I ett gemensamt uttalande skriver de att:

"Med bestörtning har vi tagit del av nyheten att någon under tisdagsnatten har tänt eld på Gottsunda kyrka. Vi, ledare från olika lokala religiösa samfund och föreningar i Uppsala samt företrädare för Uppsala kommun, vill starkt fördöma detta attentat mot en religiös lokal. Som medlemmar i det Interreligiösa samverkansrådet i Uppsala kommun står vi enade när vi nu uttalar vårt stöd för Svenska kyrkan och Gottsunda församling."

Eva Edwardsson, Uppsala kommun, ordförande
Magnus Åkerman, Uppsala kommun, vice ordförande
Carl Lindberg, Uppsala kommun, 1:e vice ordförande
Daniel Lindqvist, Korskyrkan
Andreas Bergmann, S:t Lars församling
Walid Monfared, Ordförande för Imam Ridha Islamic Center, Uppsala
Ahmad Orfali, Uppsala moské
Torbjörn Bådagård, Uppsala Missionskyrka
Annica Anderbrant, Svenska kyrkan
Firooz Aghdam, Imam Reza Islamik Center i Uppsala
Trudy Fredriksson, Sveriges Buddhistiska gemenskap
Christina Strandell, Sakya Cangchub Chöling
Harout Ekiziean, Armeniska apostoliska kyrkan
Jan Blom, Församlingen Livets Ord
Andliga rådet för Uppsalas Bahá-íer

Läs om det Interreligiösa samverkansrådet