Uppsala kommun har fått nio äldreambassadörer

Nio nyrekryterade äldreambassadörer har blivit introducerade till uppdraget som äldreambassadör i Uppsala kommun. Ett uppdrag som handlar om att sprida information om hur arbetet för en äldrevänlig kommun går.

Porträttfoto av leende kvinna
Sabina Swahn, äldreambassadör med ansvar för Björklinge/Bälingebygden.

Äldreambassadörerna har varsitt geografiskt ansvarsområde där de har som uppdrag att informera om arbetet för en äldrevänlig kommun till kommunens invånare. De ska också fånga upp frågor och synpunkter som sedan ska föras tillbaka till kommunens samordnare.

- I arbetet kommer vi ha regelbundna digitala avstämningar då vi informerar varandra, diskuterar och utvecklar former för samverkan. Det blir ett successivt och gemensamt lärande. Målet är att prova och utveckla idén om äldreambassadörer. Förhoppningen är att det blir en bra modell för regelbunden dialog och kontakt med seniorer i vår kommun, säger Kenny Jansson, samordnare för en äldrevänlig kommun.

Under sommaren ska kommunens äldreambassadörer ta sig an uppdraget genom att utveckla kontakter och kontaktvägar i sina respektive geografiska ansvarsområde.

Nio äldreambassadörer

Sabina Swahn är en av nio äldreambassadörer. Hon har ansvar för Björklinge/Bälingebygden.

- Mitt hjärta klappar lite extra för äldre. Jag tog chansen att bli äldreambassadör för att jag redan idag träffar många äldre via mitt arbete och genom andra engagemang på fritiden. Genom det här uppdraget får jag större möjligheter att verkligen göra skillnad för äldre i Uppsala kommun.

Äldreambassadörer teamsmöte.png

Sabina Swahn, Barbro Gadle, Ramiro Callisaya, Shaké Hacopian, Björn Bergman, Mariann Högström, Tommy Nilsson, Anita Hammarberg, Stig Bernsten har fått det spännande uppdraget som äldreambassadör i Uppsala kommun.

Pilotverksamhet fram till årsskiftet

Upplägget med att anställa äldreambassadörer till 10 procent är en pilotverksamhet och pågår i första hand till årsskiftet 2022/2023. Idén med äldreambassadörer kommer ursprungligen från Uppsala Pensionärsföreningars Samarbetsråd (UPS).

Läs mer om arbetet för en äldrevänlig kommun och hur du kommer i kontakt med våra äldreambassadörer.