Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Uppsala kommun välkomnar Operation Rimfrost

Polisen meddelade i samband med en presskonferens under torsdagen att de kommer att flytta resurser till Uppsala inom ramen för Operation Rimfrost.

Detta är en viktig resursförstärkning i vårt arbete för ett tryggare Uppsala, menar kommunalråd Erik Pelling (S).

- Vi välkomnar Operation Rimfrost och att polisen verkligen kraftsamlar här. Kommunen kommer bidra på alla sätt vi kan för att det här ska bli bra så möjligt, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Operation Rimfrost är ett arbete inom polisen som sker utifrån en särskild metod. Den innebär en förstärkning av det redan pågående arbetet mot sprängningar och skjutningar. Malmö är sedan tidigare föremål för Operation Rimfrost.

Arbetet med Rimfrost i Uppsala påbörjas omedelbart. Operationen kommer utgöra en viktig del i det långsiktiga arbetet med att vända trenden av skjutningar i kriminella kretsar. Detta är ett arbete som både sker inom ramen för specifika händelser och implementeras i det vardagliga polisiära arbetet.

Läs mer om kommunens arbete med trygghet- och säkerhetsfrågor.

Läs mer om Operation Rimfrost.