Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Uppsala kommun tar över driften av Vigmund

Äldrenämnden har 1 november tecknat en överenskommelse med företaget Private Nursing om övertagande av driften vid vård- och omsorgsboendet Vigmund i Rasbo från och med 20 november.Anledningen till överenskommelsen är att företaget haft svårt att leva upp till de krav som ställs i tidigare avtal, trots stöd från förvaltningen kring handlingsplaner och åtgärder.

– I samband med uppföljning av verksamheten har vi upptäckt brister som företaget har haft svårt att komma till rätta med. För att säkra en god vård och omsorg om de boende är kommunen överens med Private Nursing om att ett övertagande är den bästa lösningen, säger Monica Östman (S), ordförande i äldrenämnden.

Anhöriga, boende och anställda vid Vigmund kommer att få mer information om hur övertagandet kommer att gå till. Kommunen tar över verksamheten genom en så kallad verksamhetsövergång i egen regi. Det betyder att även anställda vid Vigmund kommer att gå över i kommunal anställning från och med övertagandet den 20 november.

För mer information

Jesper Kyrk, avdelningschef avtal och marknad,
Telefon: 018-727 65 18
E-post: jesper.kyrk@uppsala.se
 
Monica Östman, (S) ordförande i äldrenämnden,
Telefon: 070-655 40 41
E-post: monica.ostman@pol.uppsala.se

Presskontakt
Ulrika Borg, presskommunikatör
Telefon: 072-468 64 95