Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Uppsala kommun planerar för Bostad åt alla

Uppsala kommun planerar för Bostad åt alla

Kommunstyrelsen har beslutat om en handlingsplan för att underlätta och påskynda tillgången på bostäder till lägre kostnad. Handlingsplanen omfattar alla kommunens nämnder och bolag. I planen ingår att bostäder till lägre kostnad ska planeras på platser med tät kollektivtrafik och god samhällsservice.

Ett annat mål i planen är att uppmuntra byggföretag att skapa attraktiva mobilitetslösningar för att minska boendekostnader, trängsel och utsläpp. 

Sedan 2017 har bostadsmarknaden saktat in i hela landet och behovet av att öka tillgången på bostäder till en lägre kostnad har blivit allt tydligare.

- Utbudet på marknaden matchar inte de behov som finns hos till exempel unga, nyinflyttade och ensamstående, som kan ha sämre ekonomiska förutsättningar än de som är etablerade på arbetsmarknaden. Det tar vi på största allvar och därför arbetar Uppsala kommun aktivt med att möta behovet av bostäder till lägre kostnader, säger Erik Pelling (S), ordförande i kommunstyrelsen.


Handlingsplanen följs upp halvårsvis och ska under slutet av 2019 följas upp med nya riktlinjer för perioden 2019-2023.

För mer information

Erik Pelling (S), ordförande i kommunstyrelsen
Telefon: 018-727 13 18
E-post: erik.pelling@uppsala.se

Sara Bjurström, Avdelningschef strategisk planering
Telefon: 018-727 40 96
E-post: sara.bjurstrom@uppsala.se

Presskontakt
Stefan Berg, pressansvarig 
Telefon: 0724-682683