Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Uppsala kommun lanserar app för felanmälan

För att underlätta för allmänheten att göra felanmälan har kommunen tagit fram en app för smarta telefoner och en ny sida på uppsala.se. Meningen är att kommunen snabbt ska kunna åtgärda till exempel nedskräpning och behov av att sanda isiga vägar. Samtidigt ska de som felanmäler kunna få återkoppling.

Appen och hemsidan presenterades vid en pressträff på torsdag morgon där. Vid pressträffen visades bland annat den instruktionsfilm för appen som kommunen har tagit fram.

– Vi är en kommun där vi vill använda modern teknik för att underlätta för allmänheten att komma i kontakt med oss. Det här är ett utmärkt sätt att snabbt och enkelt meddela oss när något behöver städas upp eller lagas, sa Maria Gardfjell (MP), kommunalråd vid pressträffen.

Appen "Felanmälan Uppsala kommun" har tagits fram av kommunens Teknik & service och går att ladda ner från Appstore eller google playbutik.

– Det här är ett nytt och spännande sätt att arbeta för oss. Allt som underlättar kontakten med allmänheten och kortar tiden till något åtgärdas är bra, sa Madeleine Wadstrand, utvecklingsledare på Teknik & service.
Förhoppningen är att tiden mellan att felanmälan görs till att det som anmälts åtgärdas ska kortas.

– Med hjälp av appen och hemsidan får vi snabbt besked om vad som behöver göras och var. Det kommer att underlätta mycket för våra medarbetare, sa Roger Lindström, chef för drift och underhåll.

Maria Gardfjell framhöll att de nya redskapen även bidrar till en bättre miljö.

– I och med att medarbetarna vet precis vart de ska åka, och i mindre utsträckning behöver åka runt och inspektera, minskar utsläppen av växthusgaser. Våra offentliga miljöer blir både trevligare och säkrare att vistas i när fel rättas till och klotter saneras snabbt.

De som inte har tillgång till vare sig en smart telefon eller en dator kan fortfarande ringa till kommunen för att göra felanmälan.

Instruktionsfilmen för appen finns här.

Mer information

Maria Gardfjell (MP), kommunalråd
Telefon: 018-727 17 61
E-post: maria.gardfjell@uppsala.se

Presskontakt
Maria Hasselgren, PR-strateg
Telefon: 018-727 65 27
E-post: maria.hasselgren@uppsala.se