Räddningstjänsten avråder från eldning i Uppsala län. Rekommendationen gäller tills vidare. Mer information om avrådan från eldning

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Uppsala kan bli världens bästa klimatstad

Uppsala kommun deltar med en delegation på klimatkonferensen Global Action Climate Summit som arrangeras i San Francisco i USA den 12-14 september 2018 till stöd för Parisavtalet. Under konferensen utses även vinnaren i Världsnaturfondens WWF:s One Planet City Challenge där Uppsala är nominerad som en av finalisterna i den globala klimattävlingen.

Förutom att delta i den världsomspännande konferensen och skapa nya kontakter bland Silicon Valley's många gröna entreprenörer kommer Uppsaladelegationen att invänta prisutdelningen för globala klimatstadspriset i tävlingen One Planet City Challenge. Uppsala utsågs i maj till svensk vinnare av tävlingen och gick då vidare till den globala finalen.

– Självklart är vi förhoppningsfulla. Vi har ett starkt klimatarbete i Uppsala. Nu får vi möjlighet att dela med oss av Uppsalas unika erfarenheter och kunskap och samtidigt få samtala med borgmästare, företagsledare och företrädare för organisationer från hela världen som är ledande i klimatarbetet, säger Maria Gardfjell (MP), kommunalråd med ansvar för miljö och klimat.

Konferensen Global Action Climate Summit arrangeras inför klimattoppmötet COP 24 som arrangeras i Polen i december 2018. Syftet med konferensen är dels att följa upp vad som skett efter COP 21 i Paris samt ge inspel till nationella företrädare som ska delta vid COP 24 för att förhoppningsvis höja ambitionsnivån och takten i arbetet med att motverka klimatförändringarna. Uppsala kommun medverkar med fyra personer vid konferensen.


För mer information

Maria Gardfjell (MP), kommunalråd med ansvar för miljö och klimat
Telefon 018-727 16 81
E-post maria.gardfjell@uppsala.se

Björn Sigurdson, klimatstrateg
Telefon 018-727 12 04
E-post björn.sigurdson@uppsala.se
 
Presskontakt
Ulrika Borg, pressansvarig
Telefon 072-468 64 95