Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten och Region Uppsala har skärpt de allmänna råden i Uppsala län för att försöka bryta den ökade smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Uppsala fortsätter sin framgångsrika satsning på cykling

Uppsala nådde 2018 målet att bli Sveriges bästas cykelstad i Cykelfrämjandets jämförelse mellan kommuner. Cykelbokslutet för 2018 visar att kommunen helt eller nästan helt lyckats genomföra 50 av de cykelmål som sattes upp i den lista om 57 mål som presenterades 2016. Samtidigt visar en undersökning som presenterats av cykelfrämjandet att Uppsalas cyklister inte hör till de allra mest nöjda i landet.

- Det är fantastiskt att se detta fina bokslut med alla saker som gjorts för att göra cyklandet mer attraktivt i Uppsala. Vi blev Sveriges bästa cykelstad 2018 och kommer fortsätta att förbättra oss i stan, alla våra tätorter och på landsbygden, säger Rickard Malmström (MP), ordförande i gatu- och samhällsmiljönämnden.

I den frivilliga nöjdhetsundersökningen som Cykelfrämjandet genomför där intresserade kan svara på frågor, hamnade Uppsala hamnade på en sjundeplats av landets 290 kommuner. Samtidigt framkom att Uppsalas hade den största svarfrekvensen bland dess invånare räknat i antalet svar.

- Det visar hur stort engagemanget för cykling är i Uppsala, vilket bådar gott för framtiden när fler behöver ställa om till att resa hållbart. Med hjälp av synpunkter från medborgarna kan vi se vad vi ska prioritera för att fler ska välja cykel framför bil, säger Daniel Fritz, trafikplanerare.

Läs hela cykebokslut 2018

För mer information

Daniel Fritz, trafikplanerare
Telefon: 018-727 40 37
E-post: daniel.fritz@uppsala.se

Rickard Malmström, ordförande i gatu- och samhällsmiljönämnden
Telefon: 018-727 13 15
E-post: rickard.malmstrom@uppsala.se

Presskontakt
Maria Hasselgren, presskommunikatör 
Telefon: 018-727 65 27
E-post: maria.hasselgren@uppsala.se