Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Uppsala domkyrkas gosskör får Uppsala kommuns resestipendium för körer

Uppsala kommun har beslutat att ge 2018 års resestipendium för körer om 50 000 kronor till Uppsala domkyrkas gosskör för ett kulturutbyte med Storbritannien.


Uppsala domkyrkas gosskör grundades 1920 av fredspristagaren och dåvarande ärkebiskop Nathan Söderblom. Kören har haft namnkunniga dirigenter genom åren och håller en mycket god kvalitet. Nuvarande dirigent är Margareta Raab. Nu har kören inbjudits att framträda i två katedraler under hösten 2018: Worcester och Westminster, i Storbritannien.

Kulturnämndens motivering:
"Uppsala kommuns resestipendium för körer 2018 om 50 000 kronor ges till kören Uppsala domkyrkas gosskör för en resa till Storbritannien dit kören inbjudits för att framträda i Worcester Cathedral samt i Westminster Cathedral. Körens unga medlemmar är betydelsefulla representanter för Uppsalas många körer."

– Uppsala är en körernas stad och det känns bra att på detta sätt kunna bidra till utvecklingen och återväxten av körsångare i Uppsala, säger Peter Gustavsson (S), ordförande för kulturnämnden.

Kulturnämnden inrättade i mars 2014 ett resestipendium för körer verksamma i Uppsala kommun. Stipendiet är avsett att möjliggöra kulturutbyten med andra länder. Stipendiesumman uppgår till 50 000 kronor.

För mer information

Küllike Montgomery (MP), sammankallande i kulturnämndens stipendieutskott
Telefon: 070-273 29 87
E-post:
kullike@outlook.com

Peter Gustavsson (S), ordförande kulturnämnden
Telefon: 070-638 10 75
E-post: peter.gustavsson@pol.uppsala.se

Presskontakt
Ulrika Borg, presskommunikatör
Telefon: 072-468 64 95