Räddningstjänsten avråder från eldning i Uppsala län. Rekommendationen gäller tills vidare. Mer information om avrådan från eldning

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Uppsala är värd för drogFOKUS 19–20 oktober

Nu drar drogFOKUS 2016 i gång på UKK i Uppsala. Den nationella konferensen är ett unikt tillfälle för uppemot tusen deltagare att nätverka professionellt kring alkohol, narkotika, dopning och tobak.

Uppsala kommun och Uppsala universitet är värdar för konferensen drogFOKUS 2016. Den hålls på Uppsala Konsert & Kongress 19–20 oktober.

– Att Uppsala är värd för Sveriges största konferens om alkohol, narkotika, dopning och tobak är av stor betydelse. Vi arbetar redan aktivt med de här frågorna och under de här två dagarna ska vår kunskap öka ytterligare inom hälsofrämjande och förebyggande arbete, behandling, rehabilitering och brottsbekämpning, säger kommunstyrelsens ordförande Marlene Burwick (S).

Konferensen presenterar både den senaste forskningen, lokala projekt och initiativ från övriga Sverige i utställningar och på seminarier. Ett 60-tal föreläsare deltar.
Konferensen drogFOKUS arrangeras vartannat år och samlar beslutsfattare, strateger, utredare, samordnare, forskare och praktiker.

www.drogfokus.nu

Mer information

Monica Söderbaum, strategisk samordnare på socialförvaltningen
Telefon: 018-727 08 88
E-post: monica.soderbaum@uppsala.se

Presskontakt
Susanne Järved, pressekreterare
Telefon: 018-727 18 78
E-post: susanne.jarved@uppsala.se