Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Upphandling av idrotts- och kulturlokaler i Multikvarteret Rosendal

Kommunen har beslutat att genomföra en upphandling av idrotts- och kulturlokaler i Multikvarteret i Rosendal. Upphandlingen kommer ske genom förhandlat förfarande enligt lagen om offentlig upphandling (LOU).

Upphandling av idrotts- och kulturlokaler i Multikvarteret Rosendal

Upphandling enligt LOU krävs när kommunen ställer krav på utformningen. Därför har tidigare markanvisning för Multikvarteret Rosendal lämnats tillbaka och detta arbete påbörjats. Kommunen kommer att hyra två idrottshallar och ett bibliotek under preliminärt 20–25 år. På fastigheten har sedan leverantören rätt att bygga hyresrätter och kommersiella lokaler i enlighet med detaljplanen och vad de presenterar i sitt anbud.

- När vi bygger framtidens Uppsala ska vi bygga ett helt samhälle, inte bara bostäder. Med idrott, kultur och bostäder i samma kvarter skapar vi en samlingspunkt och mötesplats i Rosendal för Uppsalabor i alla åldrar. Det kommer vara en viktig del i utvecklingen av Rosendal och hela södra Uppsala, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Upphandlingen sker i två steg där kommunen först väljer ut vilka leverantörer som ska få lämna anbud och sedan väljer ut vilken leverantör som ska tilldelas kontraktet. Minst tre leverantörer ska erbjudas att lämna slutligt anbud efter att förhandlingarna är genomförda.

Ambitionen är att idrottshallarna och biblioteket ska vara klara till hösten 2024 för att kunna användas av den skola som byggs på grannfastigheten.

För mer information