Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Tyck till om Uppsala kommun

I dagarna kan du som uppsalabo få ett kuvert från Statistiska centralbyrån (SCB) i brevlådan. Det är SCB:s årliga medborgarundersökning som skickas ut. Genom denna ges du som kommuninvånare möjlighet att tycka till om hur det är att leva och bo i just din kommun.

Medborgarundersökningen är en årlig enkätundersökning som SCB genomför på uppdrag av Sveriges kommuner. Varje kommun avgör själva om de deltar i undersökningen eller inte. I år är intresset stort och 131 av Sveriges 290 kommuner är med, däribland Uppsala.

Totalt skickas enkätunderökningen ut till 153 800 personer, i åldrarna 18-84 år runtom i Sverige. De personer som tillfrågas är slumpmässigt valda från befolkningsregistret.

I enkäten ställs frågor om arbets- och fritidsmöjligheter, boende, trygghet och kommunal service inom exempelvis barnomsorg, skola och äldreomsorg. Den som är med i undersökningen väljer själv om hen vill svara via pappersenkäten som skickas hem eller via webben.

Resultaten av undersökningen publiceras i december på Statistikdatabasen ( www.statistikdatabasen.scb.se ).

Läs mer om den årliga medborgarundersökningen på www.scb.se.