Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Stor hjälpvilja bland Uppsalas frivilligorganisationer

Samhället mobiliserar och i Uppsala kommun finns frivilliga krafter som erbjuder sig att hjälpa till för att minska coronavirusets inverkan på människors liv och hälsa.

Den senaste tiden har Uppsala kommuns hållbarhetsavdelning kartlagt ideella föreningar och frivilligorganisationer som skulle kunna ha möjlighet att bidra i kommunen. Ett 30-tal föreningar har hittills kontaktats och intresset för att bidra och hjälpa till har varit mycket stort.

– Det är i kristider vi ser hur stark människors vilja att hjälpa till är. Kommunen har mött stor entusiasm och engagemang från frivilligorganisationer som vi självklart vill ta tillvara på. Alla krafter behövs i detta svåra läge. Därför kartlägger vi nu hur vi och civilsamhället kan samverka för Uppsalabornas bästa, säger Erik Pelling (S), ordförande i krisledningsnämnden. 

Kommunen kommer den närmaste tiden att fortsätta kontakta ideella föreningar.

 – Vi vill gärna ha kontakt med fler frivilligorganisationer som kan hjälpa till. Mejla mig på kristina.eriksson4@uppsala.se, säger Kristina Eriksson, utvecklingsledare på Uppsala kommuns hållbarhetsavdelning.