Statsministern besökte Uppsala

På onsdagen besökte statsminister Stefan Löfven Uppsala och Gränbyskolan. Under besöket träffade statsministern personal från olika delar av kommunen för prata om trygghetsarbete, och hur Uppsala arbetar med frågorna.

Statsministern på besök i Uppsala

Lisa Sannervik, Polisen, Hilde Wiberg, Ungdomsjouren, Stefan Löfven (S), statsminister, Cilla Piero, rektor Gränbyskolan, Jaqline Claesson, Fritid Uppsala.

Gränbyskolan ligger i hjärtat av en stadsdel där Uppsala kommun just nu arbetar för att stärka tryggheten. Skolan har ett nära samarbete med både socialtjänst och polis. Skolan satsar också på hög vuxennärvaro. Lärarassistenter, socialpedagoger och en väl utbyggd elevhälsa kompletterar lärarna.

- Kunskapsuppdraget som skolan har är det som långsiktigt kan hjälpa barn och unga på rätt väg. Vår skola ska vara en stabil plats för alla. Vi jobbar med flera projekt som engagerar både elever och personal. I år fokuserar vi på mänskliga rättigheter och nu inleder vi till exempel ett arbete kring rätten till en nationalitet, säger Cilla Peiro, rektor på Gränbyskolan.

Under besöket gick även Stefan Löfven en promenad i Gränby. Han tog del av kommunens arbete med utemiljön i området och fick en visning av polisens nya satsning på drönare.

- Trygghetsfrågorna spänner över många områden, allt från gatubelysning till samarbete med fastighetsägare och andra åtgärder som förbättrar den fysiska närmiljön säger Anders Fridborg, säkerhetschef i Uppsala kommun.

Läs om Gränbyskolan

Läs om kommunens trygghetsarbete

Läs om polisens satsning på drönare i Uppsala