Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Södra Storvreta och Fullerö Hage ska sammanlänkas

Plan- och byggnadsnämnden har beslutat att inleda arbetet med detaljplanen Södra Storvreta och Fullerö hage. Uppsala kommun äger ett större markområde beläget mellan områdena norr om järnvägen och nu ska områdena sammanlänkas.

Storvreta uppe till höger i bild och Fullerö Hage nere till vänster.

Planområdet är idag obebyggt och består främst av skog och åkermark.

- Syftet med planerna i Södra Storvreta är att utveckla området till en attraktiv boendemiljö med närhet till kollektivtrafik, grönområden och god tillgång till förskolor, grundskola, säger Ylva Stadell (S), ordförande plan- och byggnadsnämnden.

I Fullerö Hage har samtidigt detaljplanarbetet inletts för en grundskola, en förskola och flerbostadshus. Området ligger cirka 3 kilometer söder om Storvreta centrum och cirka 9 kilometer norr om Uppsala.

I planerna för Södra Storvreta finns även en ny huvudgata mellan Fullerö Hage och Storvreta.

- Vi behöver förenkla för de som bor i Fullerö Hage att resa kollektivt. Det gör vi med en ny huvudgata som kommer knyta ihop Storvreta och Fullerö Hage och göra det lättare att ta sig både in till centrala Uppsala och Storvreta, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Tidpunkten för ett beslut om antagande för detaljplan Södra Storvreta uppskattas till första kvartalet 2021 och för Fullerö Hage till fjärde kvartalet 2021.

För mer information