Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Risk för mycket smältvatten och halka

Nu när vädret slagit om och det har blivit betydligt mildare temperaturer i kombination med regn kan det bli en del besvär med vatten från regn och snö på Uppsalas gator.

Förra helgens snöfall innebar att Uppsala fick ett snödjup på cirka 30 centimeter. Vi har under veckan arbetat intensivt med att lasta ut stora mängder snö för att förbättra framkomligheten och rivit is från de större gatorna.

När vädret nu slagit om kan vi förvänta oss en hel del smältvatten och halka på Uppsalas bostadsgator. Vår bedömning är att framkomligheten fungerar tillfredsställande på allmänna huvudgator, men att det kan bli moddigt på mindre gator utanför själva stadskärnan.

Just nu arbetar vi intensivt med att rensa runt dagvattenbrunnar på kommunens gator. Under helgen har vi uppsikt så att de inte täpps igen.

Håll koll på brunnar runt din fastighet

Vi behöver hjälpas åt och vi ber dig som är fastighetsägare att ha lite beredskap och kolla av dina brunnar så de inte proppar igen av grus och annat skräp som följer med i vattenflödena.

Som fastighetsägare bör du även ha koll på snö och is på taken, som riskerar falla ner på trottoaren. Tänk även på risken för halka utanför din fastighet, när grus och salt sveps bort av regnet.

Var försiktig i trafiken

Räddningstjänsten manar till att ta det försiktigt i trafiken, att visa hänsyn och köra extra försiktigt.