Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Bandyfinaler 2021 på Studenternas

För 26:e gången bjuder Uppsala in till folkfest i bandy. SM-finalerna spelas lördag 20 mars 2021, på utomhusarenan Studenternas i Uppsala.

Bandyfinal på Studenternas i Uppsala
SM-finalerna i bandy kommer åter att spelas på Studenternas i Uppsala.

Det blir bandyfinaler i Uppsala nästa år. För 26:e gången bjuder Uppsala in till folkfest i bandy. SM-finalerna spelas lördag 20 mars 2021, på utomhusarenan Studenternas i Uppsala.
– Efter årets uteblivna bandyfest till följd av coronapandemin är jag glad över att vi kan välkomna bandyfinalerna till Uppsala nästa år. Vi har skrivit ett ettårsavtal mellan Svenska Bandyförbundet och Uppsala kommun, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.
Anledningen till att det bara har slutits ett ettårsavtal är för att studenternas bandydel eventuellt ska genomgå en om- och tillbyggnad där många parametrar är osäkra inför de närmaste åren. Detaljerna kring detta behöver utkristalliseras innan ett långsiktigt avtal sluts.
Att få möjlighet att spela bandyfinalerna i Uppsala även år 2021 känns bra. Vi är glada att vi från Svenska Bandyförbundet och Uppsala kommun med fortsatt gott samarbete kan erbjuda ännu en klassisk final på Studenternas, säger Per-Anders Gustafsson, ordförande Svenska Bandyförbundet.
En undersökning utförd på uppdrag av Destination Uppsala år 2019, visar att de turismekonomiska effekterna av bandyfinalerna ger omkring 21 miljoner kronor. Undersökningen, baserad på intervjuer på plats samt webenkäter, visar att evenemanget lockar cirka 14 000 tillresta till Uppsala varav närmare 4 000 personer övernattar i Uppsala kommun. Störst del av besökarnas konsumtion landar inom restaurang och logi följt av nöjen och handel.
– En viktig del i arbetet med bandyfinalerna är att tillsammans med näringslivet skapa kringaktiviteter för våra gemensamma besökare till Uppsala. Bandyfrukosten är ett exempel på framgångskoncept där många restauranger fylls av glada bandybesökare, säger Mohamad Hassan (L), förste vice ordförande i kommunstyrelsen.
Uppsala har byggt en stolt finaltradition tillsammans med publik och stora delar av det lokala näringslivet. En final och en upplevelse, en orange och festklädd stad, där pytt i panna och bandyfrukost blivit ett signum för bandyfinalen i Uppsala.

För mer information