Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Sjukvårdsteamet går över i landstingets regi

Sjukvårdsteamet ger avancerad medicinsk vård i hemmet inom Uppsala och Knivsta kommun. Från och med 1 januari 2017 kommer verksamheten att övergå från Vård & omsorg till Landstinget i Uppsala län.

Inom sjukvårdsteamet arbetar sjuksköterskor, läkare, kurator, arbetsterapeut, fysioterapeut och sekreterare. Alla yrkesroller kommer att finnas kvar inom teamet och patienter som vid övergången får stöd av Sjukvårdsteamet kommer att behålla samma vård utifrån läkares beslut.

– Både vår och landstingets målsättning är att övergången ska ske så smidigt som möjligt för patienter och anhöriga, säger Christina Gustafsson, affärsområdeschef inom Äldreboende, vård och hälsa. Medarbetarna stannar också kvar inom Sjukvårdsteamet för att följa med över till landstinget.

Sjukvårdsteamet kvar i nuvarande bas

Sjukvårdsteamet gör inplanerade eller akuta besök i hemmet hos patienter. Teamets gemensamma bas kommer att finnas kvar på Genetikvägen 1 i Uppsala även efter övergången till landstinget.

Gemensamt beslut mellan kommun och landsting

Övergången till landstinget följer ett beslut som togs 2016 och grundar sig på att avancerad medicinsk vård i livets slutskede hör hemma inom landstingets område, medan kommunen svarar för allmän palliativ vård på äldreboenden och inom våra enheter för korttidsvård.

Kontakt

Lena Asplund, biträdande verksamhetschef

018-727 70 43

lena.asplund@uppsala.se